Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterend en collageen stimulerend effect geeft op de huid. Om elastisch en vol spanning te zijn, heeft de huid voldoende hyaluron nodig. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af en zal het volume afnemen en de huid verouderen.

Het gebruik van hyaluronvullingen is een zeer effectieve manier om een jeugdigere uitstraling te krijgen. De huid krijgt weer frisheid, rimpels worden gladder en het lipvolume is opnieuw opgebouwd.

Met de hyaluronpen is het mogelijk om de huid de jeugdige frisheid te geven met het gebruik van hyaluronzuur zonder hierbij een naald te gebruiken. Het hyaluronzuur wordt als het ware onder hoge druk via de poriën de huid in gesluisd.

Behandel opties:

  • Lipvolume, herontwerp lip-omtrek en vergroot lipvolume
  • Neuslippenplooi opvullen (nasolabiale plooien)
  • Marionetlijnen opvullen
  • Wangen en andere oppervlakkig tot middeldiepe rimpels rond de mond opvullen
  • Verzachting van de kinplooi.

Voor de behandeling

Het is verstandig om vijf dagen voorafgaand aan de behandeling en twee dagen na de behandeling gebruik te maken van Arnica druppels. Dit is om het ontstaan van blauwe plekken te minimaliseren. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist en de reform winkel. Desgewenst kun je je huisarts vragen een Emla crème voor te schrijven. Deze crème verdoofd enigszins je huid en maakt het minder gevoelig. De crème smeer je een half uur voorafgaand aan de behandeling op het te behandelen gebied. Heb je geen Emla crème geregeld voorafgaand aan de behandeling? Geen probleem, de meeste klanten doen de behandeling zonder gebruik hiervan te maken. Voor de behandeling is het verstandig 48 uur lang geen alcohol te nuttigen en geen Aspirine, Naproxen en Ibuprofen te gebruiken. Vanwege de bloedverdunnende werking vergroot dit de kans op blauwe plekken.

Na de behandeling

De eerste uren na de behandeling even geen make-up gebruiken op het behandelde gebied met hyaluronzuur. Voorkom gedurende de eerste week directe zonnestraling op het behandelde gebied (ook geen zonnebank) en bescherm de eerste weken het gebied met een goede zonnefactor. In de eerste week na een hyaluronzuur behandeling mag je geen sauna bezoeken. Ons advies is gedurende twee weken geen behandeling te ondergaan bij de schoonheidsspecialiste.

Hersteltijd

Na een behandeling met hyaluronzuur is er in de eerste dagen kans op zwelling en blauwe plekken. De zwelling duurt enkele dagen. Het ontstaan van zwelling en blauwe plekken is afhankelijk van welk gebied is behandeld, de hoeveelheid die is ingespoten en is bovendien per persoon verschillend. Je hoeft hier niets aan te doen, het trekt met een paar dagen vanzelf weg.

Duur resultaat

Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is er na twee weken en je hebt er gemiddeld 6-8 maanden plezier van. De duur van het  resultaat kan per persoon verschillen, aangezien het lichaam het hyaluronzuur zelf afbreekt.